Home / LAJME / Në Klinikën e Fëmijëve punësohen 20 infermiere, së shpejti po edhe kaq

Në Klinikën e Fëmijëve punësohen 20 infermiere, së shpejti po edhe kaq


Është marrë leje për punësim me marrëveshje në vepër për 20 infermiere dhe ato filluan me punë. Ato paraprakisht ato ishin përfshirë në reparte. Presim përmirësim për punësimin e 20 infermiereve shtesë. Ka nevojë më të madhe për infermiere, por edhe me këto 40 infermiere do të përmirësohet gjendja.

Loading...

Këtë sot e theksoi drejtoresha e Klinikës për Sëmundje të Fëmijëve, dr. Katarina Stavriq, e cila tha se infermieret të cilat kanë filluar dhe do të fillojnë të punojnë i pret një periudhë e edukimit specifik në reparte.

Stavriq tha se kuadri i infermiereve në këtë Klinikë është uluar, janë ngarkuar kujdestaritë, relativisht janë të rritur me sëmundje kronike, ndërsa një pjesë e mirë e tyre shpesh herë marrin pushim mjekësor. Ajo shfaqi shpresë se me këto 40 infermiere do të përmirësohet kjo pjesë e punës.

Theksoi se kanë specializantë, ndërsa një pjesë e tyre tashmë janë përfshirë në reparte të caktuara që të drejtohen në procesin e edukimit.

Mungon aparatura e re, potencon dr. Sravriq dhe shtoi se aparatura ekzistuese ka kohëzgjatjen e saj dhe duhet vazhdimit të rinovohet.

AlbPortali:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com