Home / Kulturë

Kulturë

Përfundoi Festivali i 17-të i folklorit të përpunuar “Burimet e sharrit” 2018

ÇMIMI SPECIAL UDHËTON PËR NË TIRANË Loading... Pallati i kulturës në Tetovë, të shtunën ishte arena kulturore e zhvillimit të festivalit të shtatëmbëdhjetë të folklorit të përpunuar “Burimet e sharrit” 2018, Performancat e grupeve artistike të ardhura nga Tirana, Shkupi, ...

Read More »

DR. LULZIME OSMANI MER PJESË “WORLD ART YOUTH” TË EGJIPTIT

Dr. Lulzime Osmani dhe Ajser Shabani janë të vetmet artiste që ka përfaqësuar Maqedoni në El Sheikh të shtetit e Egjiptit në simpoziumin artistik. Në këtë simpoziumin artistik kanë marre pjese mbi 100 artist nga e gjithë bota, të cilët ...

Read More »

TETOVA MIRËPRET FESTIVALISTËT

Më 3 nëntor të këtij viti, Qendra kulturore qytetit të Tetovës, do të jet arena ku do të krijohet një atmosferë festive, sepse aty do të zhvillohet edicioni i l7-të i festivalit të këngëve dhe valleve të stilizuara “Burimet e ...

Read More »

PARA STARTIMIT TË FESTIVALIT “BURIMET E SHARRIT” 2018

Gjysma e parë e muajit Nёntor do të shënojë fillimin e Edicionit të shtatëmbëdhjetë të festivalit “Burimet e sharrit” i cili tradicionalisht për çdo vjet organizohet në Tetovë. Ky aktivitet mjaftë i rëndësishëm, ku shprehet kultura dhe folklori ynë i ...

Read More »

Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” e organizoi manifestimin letrar “Lirika e vjeshtës” | FOTO

Me leximin e poezisë “Perëndim vjeshte” të patriarkut të letrave shqipe, Dritëro Agollit, filloi manifestimi letrar “Lirika e vjeshtës”, i organizuar nga Shoqata për kulturë dhe art “Tradita” nga Tetova. Në këtë takim letrar –artistik që u mbajt më 7 ...

Read More »

“Malli për tokën” – spektër brengash dhe turbullirë ndjenjash

Vepra poetike e Sead Ramadanit me titull “Malli për tokën” është një dritë shprese që vjen nga terri i largët i një ëndrre të llahtarshme ku gërshetohen dallgët e shpirtit të trazuar me pluhurin e zjarrmisë së egos për të ...

Read More »

Trendet e reja dhe kriza identitare tek të rinjt

Shkruan: Jehona Berisha Loading... Dinamika, apo siç parapëlqej ta quaj, sindroma tekonologjike, mëtohet se kudo ka krijuar frymë më pak asociale, e kur t’i shtojmë këtu edhe gërshetimin e tradicionales me kushtet e reja të jetesës, problemet ekonomike e politike, ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com