Home / Opinione (page 2)

Opinione

Maqedonia dhe proceset integruese

Zgjidhja e kontestit të emrit midis Shkupit dhe Athinës është një çështje e vonuar. Rrjedhimisht, edhe integrimi i Maqedonisë në Aleancën Veri-Atlantike është një punë e vonuar. Mbase do të ishte dashur që Maqedonia të ishte pranuar në NATO me ...

Read More »

SHQIPTARËT PA STRATEGJI NË SHEKULLIN E RI

Bashkëpunimi në të ardhmen ndër shqiptarët do të rritet domosdo, sepse nuk do të jetë pjesë vetëm e doktrinës politike-partiake, por do të imponohet nga vetë vullneti i popullit për përparim ekonomik dhe në fusha tjera. Një projeksion, ndonëse mund ...

Read More »

ALEANCAT E SHQIPTAREVE NE BALLKAN

Shkruan: Engjell GISHTI Loading... Sprovë mbi gjeopolitikën dhe dipllomacinë shqiptare. Profesori ynë i nderuar Shaban Murati – një pasuri kombëtare në fushën e diplomacisë, fatkeqësisht i pavlerësuar nga politika jonë –  botoi së fundi një shkrim ku na shpjegon rendësinë ...

Read More »

Gordana e vetmuar

Urim SALIHU Gordana ka mbetur e vetme.E rënë nga pushteti absolut dhe forca që kishte me obortarët e saj është tretur.Ajo po bën përpëlitjet e fundit duke pritur me ankth dënimin që do merrte ,atë që dikur as në mendje ...

Read More »

Një popull hajn dhe Fishta i madh

Nga Klodian Tomorri Kush është më i madh, kontributi i Fishtës për Shqipërinë apo mosmirënjohja e shqiptarëve për Fishtën? Loading... Ka qenë një moment në Konferencën e Paqes në Paris, kur një gazetar britanik i paguar nga serbët dhe grekët ...

Read More »

TABORET E ANARKISË KU NUK DUHET TË JENË SHQIPTARËT

Abdulla Mehmeti Loading... As vetë Putini rus dhe Viçiqi serb nuk e kundërshtojnë publikisht Marrëveshjen e Prespës, ndërsa e kundërshtojnë hapur argatët e tyre dhe shovinistët e njohur serbë dhe sllavë të Maqedonisë, si Shesheli, Mickovski, Gruevski, Xingo dhe shovinistë ...

Read More »

Rezultati i keq i referendumit ka tre të mira

Shkruan: Xhelal NEZIRI Loading... Referendumi dështoi nga shkaku se partitë që kërkonin të kalojë, në heshtje luteshin të dështojë. Si ajo thënia stereotipizuese për malazezët: kërkoj punë, por i lutem Zotit të mos e gjejë. Këtu nuk ka vend për ...

Read More »

NJË MISION PAQËRUAJTËS USHTARAK NGA OHRI NË KUMANOVË

SELIM IBRAIMI –INSTITUTI PËR STUDIME TË SIGURISË DHE ZHVILLIMIT Loading... Zgjedhje po mbahen në Bosnjë, një ditë shumë e rëndësishme për federatën dhe Ballkanin. Në Letoni “Partia e Harmonisë”, një parti pro-ruse ka kryesuar anketat dhe është në epërsi. Koalicioni ...

Read More »

Gjergj Kastrioti -Skënderbeu ikona kombit shqipëtar

Gjergj Kastrioti -Skënderbeu është ikona e kombit shqiptar emër i madh i lavdishem me peshë në arenën kombëtare dhe ndërkombëtare . Loading... 550 vite pas vdekjes së kryeheroit tonë kombëtar manifestimet në këtë vit jubilar nuk janë në lartësinë e ...

Read More »

Dobësitë dhe komprometimi i faktorit politik shqiptar në Maqedoni

Abdulla Mehmeti Loading... Më në fund, shpresoj të jenë bindur shumica e qytetarëve shqiptarë në Maqedoni, faktori politik vendës, faktori ndërkombëtar dhe sidomos Tirana dhe Prishtina zyrtare, lëvizja politike shqiptare në Maqedoni sa shumë ka nevojë për reforma, filozofi të ...

Read More »
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com