Home / Lajme / Sot shënohet Dita e Luftës revolucionare të Maqedonisë

Sot shënohet Dita e Luftës revolucionare të Maqedonisë

Në Republikën e Maqedonisë sot shënohet 23 Tetori – Dita e Luftës revolucionare të Maqedonisë.

Formimi i VMRO-së nënkupton fillimin e lëvizjes të organizuar maqedonase revolucionare që përmes Ilindenit në vitin 1903 dhe Republikës së Krushevës, përmes LNÇ-së rezulton me krijimin e shtetit modern të pavarur të Maqedonisë.

Loading...

Dita e Luftës revolucionare të Maqedonisë – 23 Tetori është ditë jo pune për të gjithë qytetarët e Republikës së Maqedonisë.

 

 WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com