Home / Lajme / UNICEF: DHUNA NDAJ FËMIJËVE GJITHNJË NË RRITJE…

UNICEF: DHUNA NDAJ FËMIJËVE GJITHNJË NË RRITJE…

Murtezani: Institucionet të marrin masa

Dhuna ndaj fëmijëve është alarmante, kështu të paktën flasin të dhënat e studimit për dhunë ndaj fëmijëve nga Unicef. Sipas tyre çdo i dyti fëmijë në Maqedoni është i dhunuar fizikisht, dhe se mbi 30 % kanë deklaruar se ndejhen të lënë pas dore nga familjet e tyre.  Sipas të dhënave të ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale në pesë vitet e fundit ka rritje të numrit të rasteve të dhunës në Maqedoni. Psikologu Lulzim Murtezani apelon deri tek institucionet kompetente të ndërmarrin masa për parandalimin e të njëjtës.

Loading...

69 fëmijë kanë qenë viktimë e dhunës familjare edhe atë vetëm në gjashtë mujorin e parë të vitit 2018. Sipas të dhënave të ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale në pesë vitet e fundit ka rritje të rasteve të dhunës.

Nga ministria e Punëve të Brendshme paralajmërojnë reforma në legjislativën e kësaj fushe, ndërkaq aktualisht për mbrojtjen e viktimave Qendra për Punë sociale ndërmerr një sërë masash, si: mbrojtje shëndetësore, intervenim dhe trajtim psiko-fizik, ndihmë familjes për arsim të fëmijës. /Lindita Aliu/

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ‘https://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v3.1’; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

DHUNA NDAJ FËMIJËVE

DHUNA NDAJ FËMIJËVEGJITHNJË NË RRITJE ABUZIMI NDAJ FËMIJËVEMurtezani: Institucionet të marrin masa

Posted by Klan Macedonia Television on Friday, October 12, 2018

AlbPortali: NL
Nëse shtypni reklamat në lajmet që lexoni këtu, ju mundësoni të funksionojmë si portal i pavarur. Ju falemnderit nga ©AlbPortali.Com

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com